DR. BÁCSKAI JÁNOS 2014. szeptember 24.
POLGÁRMESTER
\"A természet oltotta be az emberbe az igazmondás vágyát.\"

Önéletrajz
2014. szeptember 16. 12:31 >> Bácskai János

1962-en születtem Budapesten. Általános és középiskolai tanulmányaimat Csepelen végeztem. 1980-ban sikeresen felvételiztem az Eötvös Loránd Tudományegyetemre. Tanulmányaimat az "előfelvettként" kötelező tizenegy hónapos katonai szolgálat előzte meg.

Az 1986-ban megszerzett kémia-fizika szakos tanári diploma után a Budapesti Műszaki Egyetemen műszaki doktori fokozatot szereztem, majd hét évet dolgoztam oktató-kutató állásban az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Fizikai-kémia Tanszékén.

Az egyetemi évek után a versenyszféra következett, a Generál Electric Tungsram vezetőmérnöki állását töltöttem be, majd a Környezetgazdálkodási Intézet vezetője lettem. Végül már a munkám is Ferencvároshoz kötött: egy az Illatos úton működő, a Környezetvédelmi Minisztérium Innovációs Díját kétszer is elnyert társaság környezetvédelmi és értékesítési vezetőjeként dolgoztam.

1992-ben nősültem, 1992-ben költöztünk Középső-Ferencvárosba. Gyermekeink itt jártak óvodába és iskolába. Így magam is láttam és átéltem, milyenek a ferencvárosi hétköznapok, hol van szükség változásra, és milyen értékekre kell vigyáznunk.

Ferencváros közéletébe 1998-ban kapcsolódtam be a Fidesz önkormányzati képviselőjeként, majd 2002-ben már a Fidesz ferencvárosi polgármesterjelöltjeként indultam az önkormányzati választásokon.

2002-től a Ferencvárosi Önkormányzat környezetvédelmi tanácsnokaként dolgoztam élhető, biztonságos lakókörnyezetünkért, az épített és természeti környezet megóvásáért.

2006 óta Középső-Ferencváros szívében fekvő 4-es számú (korábban ez volt az 5-ös számú) választókerület egyéni képviselőjeként képviselhetem az itt élők érdekeit.

Hét évig vezettem a Ferencvárosi Polgári Frakciót, 2006-ban a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség választókerületi elnöke lettem Budapest 12. Választókerületében (Belső- és Középső-Ferencváros), s a 2009-es időközi, majd a 2010-es rendes országgyűlési választáson itt szereztem mandátumot, majd 2010 őszén Ferencváros polgármesterévé választottak.

A Parlament létszámának csökkentésével és a választókerületek átszervezésével járó új választási törvény hatályba lépésével az országgyűlési munka helyett a számomra oly kedves Ferencvárost választottam.

Hiszem, hogy a megújuló, ezerarcú Ferencváros megérdemli, hogy körültekintő, a környezetet és az emberi értékeket védő munkával építsük tovább. Nagyon fontosnak tartom, hogy a számos díjat elnyerő, az egész országban példamutató városrehabilitációt - melyre minden ferencvárosi büszke lehet - elődeinkhez méltóan folytassuk. A következő ciklusban tovább erősítsük kerületünkben a közbiztonságot, s ápoljuk Ferencváros rendkívül gazdag kulturális hagyományait.

Hiszem, hogy az elmúlt 4 év eredményeire alapozott hitelesség bizalmat adhat arra, hogy összefogjunk egy fejlődő, barátságos, sokszínű városrészért.